Συντάσουμε, σφραγίζουμε και υπογράφουμε πλήρη φάκελο σχεδίων, δικαιολογητικών και μελετών για έκδοση οικοδομικής άδειας, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και όλων των παραρτημάτων της έως σήμερα. Αναλαμβάνουμε την έκδοση αδειών που αφορούν σε εργασίες μικρής κλίμακας, νέες άδειες δόμησης, άδειες κατεδάφισης ή άδειες αλλαγής χρήσης. Ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας, ανεξάρτητα απο το χρόνο ισχύος της, πραγματοποιείται στις περιπτώσεις αλλαγής ιδιοκτήτη, τροποποιήσεων των μελετών, που δεν αλλάζουν το διάγραμμα δόμησης και με την προυπόθεση οτι δεν είναι απαραίτητες εγκρίσεις απο άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα και μεταβολών των διαστάσεων του κτιρίου ή του οικοπέδου, εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι.

Υπάγουμε στο νόμο αυθαιρέτων (Ν.4495/17) ακίνητα με αυθαιρεσίες και ολοκληρώνουμε με ταχύτητα και προς το συμφέρον του ιδιοκτήτη όλη τη διαδικασία. Η τακτοποίηση αυθαιρέτων είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού ιδιοκτησίες με αυθαιρεσίες δε μεταβιβάζονται και δεν συστήνονται εμπράγματα δικαιώματα. Επίσης, μόνο νομίμως υφιστάμενα κτίρια μπορούν να λάβουν την επικείμενη ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων.

Πραγματοποιούμε στατικές μελέτες με τα πιο σύγχρονα λογισμικά Η/Υ για ιδιωτικά κτιριακά έργα, μεταλλικά ή απο οπλισμένο σκυρόδεμα, έτσι ώστε να τεκμηριωθεί η επάρκεια μιας κατασκευής. Επίσης, διαθέτουμε την τεχνογνωσία για εκπόνηση ολοκληρωμένων αρχιτεκτονικών μελετών, σχεδίασης και παρουσίασης αρχιτεκτονικών προτάσεων και εσωτερικής διακόσμησης για την κάλυψη των πιο απαιτητικών προτιμήσεων.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει το σύνολο της διαδικασίας για την έκδοση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας του ακινήτου σας.

Η Η.Τ.Α. είναι ένα ηλεκτρονικό αρχείο αποθηκευμένο στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ και περιέχει όλα τα πολεοδομικά στοιχεία της ιδιοκτησίας απο την ημερομηνία κατασκευής της μέχρι και σήμερα.

Το δωμάτιο πανικού παρέχει απομόνωση και ασφάλεια στον χρήστη έναντι φωτιάς, πλημμύρας, εισβολής και οποιασδήποτε άλλης έκτατης κατάστασης. Λειτουργεί αυτόνομα  και μπορεί να σχεδιαστεί για υπάρχον ή νέο κτίριο εμπορικής ή προσωπικής χρήσης. [Δείτε περισσότερα]

Ολοκληρωμένη μελέτη εναέριων ή επίγειων τροχιοδρόμων για την επίλυση του προβλήματος μεταφοράς σε απομονωμένες ή δύσβατες περιοχές. Το σύστημα είναι κατάλληλο και για μεταφορά εμπορευμάτων εντός ιδιωτικών χώρων όπως βίλες, καταστήματα ή φάρμες. [Δείτε περισσότερα]

Η χρήση του ανθρακονήματος ώς δομικό υλικό αυξάνεται συνεχώς, καθιστώντας μία κατασκευή ελαφρότερη, άρα χαμηλότερου κόστους συναρμολόγησης. Παρέχουμε τη μελέτη για στέγαστρα και συγκεκριμένα δομικά στοιχεία απο ανθρακόνημα, αξιοποιώντας  στην πράξη τα προτερήματα της νέας αυτής τεχνολογίας.

Τα στρατιωτικά έργα επιβάλλεται να είναι σχεδιασμένα με τα πρότυπα που ορίζονται κάθε φορά απο το ΓΕΕΘΑ. Κριτήρια που διαφοροποιούν τέτοια έργα απο τα συμβατικά είναι η υψηλή αντοχή, η μεγάλη διάρκεια ζωής καθώς και η ευελιξία στον τρόπο κατασκευής. Πραγματοποιούμε μελέτες για φράγματα βαρύτητας, θέσεις μάχης, δεξαμενές, ελικοδρόμια, προκατασκευασμένες γέφυρες, οικίσκους, προβλήτες, στίβους μάχης που πληρούν τις πιο αυστηρές στρατιωτικές προδιαγραφές. [Δείτε περισσότερα]

Μία παραθαλάσσια επιχείρηση καφεστίασης αποτελείται απο τα έπιπλα, τουαλέτες, καντίνα, κιόσκι, δεξαμενή αποχέτευσης και παροχή νερού. Εμπλουτίζουμε τη μελέτη με λύσεις όπως “αυτονομία πόσιμου νερού”, “διάταξη επίπλων βάσει ψυχολογίας του αγοραστικού κοινού” και “υλικά για στήσιμο ώς πακέτο”, αυξάνοντας την κερδοφορία μίας τέτοιας επιχείρησης. [Δείτε περισσότερα]

Αυτός ο τύπος θερμοκηπίου έχει τη δυνατότητα να κρατάει το επιθυμητό εύρος εσωτερικής θερμοκρασίας με ελάχιστα ή χωρίς μηχανικά μέσα, ανεξαρτήτως του εύρους της εξωτερικής θερμοκρασίας. Παρέχουμε τη μελέτη του σκελετού, το ειδικό υλικό επικάλυψης και τη μέθοδο συναρμολόγησης.

Αυτός ο τύπος υδατοδεξαμενής διαφέρει απο τις υπόλοιπες στο χρόνο κατασκευής και το κόστος συντήρησης. Η μελέτη μας περιλαμβάνει τη χρήση υδροφοβικής επικάλυψης, δηλαδή το νερό δεν εφάπτεται στα τοιχώματα της πισίνας που συνεπάγεται την απουσία μελλοντικού βαψίματος ή καθαρισμού. Επιπροσθέτως η απουσία πλακιδίων και αρμών μειώνει το χρόνο κατασκευής.

Οι μακέτες ή διοράματα αποτελούν ένα πραγματικό ομοίωμα, υπο κλίμακα, μιας κατασκευής και χρησιμεύουν για τη ρεαλιστική μοντελοποίησή της. Σε πολλές περιπτώσεις μέσω μιας μακέτας μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο ή μια επίδειξη για τη λειτουργία και τους τρόπους διαχείρισης ενός έργου. Μοντελοποιούμε και κατασκευάζουμε σύγχρονες, λεπτομερείς μακέτες για επαγγελματικούς, εμπορικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η επίβλεψη ενός έργου απο μηχανικό, εξασφαλίζει την άρτια κατασκευή του, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια και τους κανόνες της επιστήμης και τεχνικής. Παρέχουμε υπηρεσίες επίβλεψης, με συνεχή και άκρως επαγγελματική παρακολούθηση όλων των παραμέτρων και σε όλες τις φάσεις υλοποίησης ενός έργου.

Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει η ανάγκη για πιστοποίηση μιας μελέτης απο ανεξάρτητο μελετητή κάτι το οποίο ονομάζεται “έλεγχος κατηγορίας 3” ή “CAT 3 check”. H ΤΕΚΤΙΝΝ παρέχει αυτή την υπηρεσία “vice versa”, δηλαδή έχουμε την ικανότητα ελέγχου μιας ξένης μελέτης, αλλά και τη δυνατότητα πιστοποίησης απο ανεξάρτητο μελετητή, μιας δικής μας μελέτης.

Η απεικόνηση ενός χώρου ή μιας κατασκευής σε τρισδιάστατη μορφή μέσω ειδικών υπολογιστικών προγραμμάτων είναι η πλέον σύγχρονη μεθοδολογία για την παρουσίαση ενός έργου. Δημιουργούμε υψηλής ανάλυσης και ποιότητας εικόνες, μετατρέποντας τις ιδέες σας σε φωτορεαλιστική πραγματικότητα.

Η διαχείριση ενός έργου πολιτικού μηχανικού, περιλαμβάνει την οικονομοτεχνική παρακολούθηση και τον χρονικό προγραμματισμό όλων των φάσεων της υλοποίησης του εγχειρήματος. Η ΤΕΚΤΙΝΝ παρέχει υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου και επιτήρησης ορθής εκτέλεσης έργων.

Αναλαμβάνουμε πλήρως κάθε είδους εργολαβία ή τεχνική εργασία για την κάλυψη όλων των αναγκών κατασκευής ή ανακαίνισης. Συγκεκριμένα, συνεργαζόμαστε με αξιόπιστους υπεργολάβους και τεχνικούς για οικοδομικές εργασίες, σκυροδέτηση, πέργκολες και συστήματα σκίασης, αλουμίνια, έπιπλα, ξυλουργικά, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, μερεμέτια, δάπεδα, πλακάκια, σοβατίσματα, ελαιοχρωματισμούς, κηπουρικά και συστήματα θερμοπρόσοψης.

Συντάσσουμε τεχνικές εκθέσεις για την αιτιολόγηση συγκεκριμένων τεχνικών θεμάτων. Επίσης, πραγματοποιούμε αυτοψίες και γνωμοδοτούμε για διάφορα τεχνικά προβλήματα όπως υγρασία, ρωγμές, ανεπάρκεια, κακοτεχνίες κλπ. Τέλος, εκδίδουμε βεβαιώσεις για δικαιοπραξίες και εγγραπτέες πράξεις.

Μερικά απο τα έργα μας

Νέα διώροφη κατοικία με υπόγειο

Eπίβλεψη εργασιών, Αγ. Στέφανος, 2021 - 2022

Φωτορεαλισμός 3D

Διακοσμητική αναβάθμιση τουριστικού καταλύματος, Αδριανού - Αθήνα, 2024

Έργο σε εξέλιξη | Ασπρόπυργος – νέο μεταλλικό στέγαστρο

Δείτε επίσης

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε δωρεάν ορισμένες απο τις μελέτες σκοπιμότητας και τις ιδέες που αφορούν έργα για μερικούς απο τους πελάτες μας.

Best Transportation Choice Model (Case Study)

Mathematical Model for Defining the Optimum Choice of a Means of Transportation

Best Transportation Choice Model (Solving Tool)

Mathematical Model for Defining the Optimum Choice of a Means of Transportation

Cretan railway

Preliminary case study for the Periphery of Crete for the construction of the Cretan railway

Kalipso Bridge

Conceptual design of an overpass bridge in Qatar

Tunnel Diorama

A scaled tunnel model of Aegean Motorway

Business plan for renting innovative extreme water sports

Presented at the final of Young Businessman competition