Διακόσμηση & Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εσωτερικού χώρου γραφείων στον πύργο “Excellence”, Ντόχα, Κατάρ, 2021

Ο “Excellence Tower” είναι ένα κτίριο 48 ορόφων που βρίσκεται στην περιοχή West Bay στο κέντρο της Ντόχα, πρωτεύουσας του Κατάρ. Ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης στεγάζει διάφορες εταιρείες, μια εκ των οποίων είναι η Al Rayan Group κατασκευαστική, που μας εμπιστεύτηκε για τον σχεδιασμό των νέων γραφείων της, στον όροφο 39, συνολικού εμβαδού 515 τ.μ.

Ο συγκεκριμένος όροφος μισθώθηκε από την Al Rayan Group ως ‘ημιτελής’ που σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο οι βασικές υποδομές. Συνεπώς η πρότασή μας έπρεπε να εντάξει στον γενικό σχεδιασμό την εσωτερική τοιχοποιία, τα έπιπλα, τα χρώματα, τις πρίζες, την ψευδοροφή, τα μάρμαρα, τα μπάνια, τον φωτισμό κλπ. 

Κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη, οι δύο ξεχωριστές περιοχές του ορόφου σχεδιάστηκαν με διαφορετικά στυλ διακόσμισης. Η ανατολική πλευρά, που βρίσκονται τα γραφεία διοίκησης, ακολουθεί νεοκλασσική, μινιμάλ αισθητική, ενώ η δυτική, που καλύπτει ανοιχτούς χώρους γραφείων, εμπλουτίστηκε με στοιχεία industrial, σε μοντέρνες, μινιμάλ γραμμές. 

Ο πελάτης ικανοποιήθηκε πλήρως από το αποτέλεσμα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ομάδα μας μπορεί να ανταποκριθει με απόλυτη επιτυχία στην αγορά του Κατάρ, η οποία είναι από τις πλέον απαιτητικές στη περιοχή του Κόλπου.

Συνεργάτες:
Ζωγραφιά Κούπα | Aρχιτέκτων
Eλένη Λαμπροπούλου | Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων